Alliansen

Jag inser att jag har skrivit lite för mycket om partierna i det röd/gröna blocket för att hinna färdigt tills på fredag och därför tänkte jag skriva ett inlägg om alla partier i alliansen.

Bidrag eller fler jobb? Kolkraft eller ren el? Flum eller kunskap? Förvaring eller valfrihet? Mer bidrag eller välfärd? Dessa är frågorna alliansen ställer dig, det är ditt val.
Bidrag eller fler jobb? Alliansen vill, lika som de röd/gröna, få fler jobb och speciellt göra något åt ungdomsarbetslösheten. För att fler ungdomar ska få jobb vill dem sänka lönerna så fler har råd att anställa. Det som skiljer blocken åt är att de inte vill åstadkomma det på samma sätt. Alliansen vill uppnå "full sysselsättning", jag tror att det menas att de vill att alla ska jobba. De vill införa skattesänkningar till löntagare så att det lönar sig mer att arbeta.
Kolkraft eller ren el? Alliansen är för kärnkraft och tror på en blandning av vattenkraft, förnybar energi, och kärnkraft. De vill öka bioenergin och vindkraften, de tycker också att gamla kärnkraftsreaktorer ska kunnas bytas ut.
Flum eller kunskap? Alliansen tycker att betyg från 8:an är för sent och vill införa det tidigare. Anledningen? För att man ska veta vart eleverna ligger kunskapsmässigt och kunna anpassa lärandet efter det. Om en elev behöver extra stöd ser man det tidigare också. Och redan på förskolan tycker alliansen att man ska börja med undervisning blandat med lek. "Ett samspel mellan lek och pedagogiskt innehåll kan göra förskolan till en plats för såväl lek som lärande."
Förvaring eller valfrihet? Äldre människor ska ha samma valfrihet att bestämma över sitt eget liv som unga. Äldreomsorgen ska också vara mer i förebyggande syfte och ska göra så att äldre kan behålla hälsan längre. Pensionärernas skatter har sänkts den här mandatperioden och om alliansen blir regering igen kommer den att fortsättas sänkas.
Mer bidrag eller välfärd? I första hand vill allinsen lägga pengar på skola och sjukvård, hellre än att "lägga pengar på utbyggda bidragssystem". De tycker också att det ska vara lättare att få tag på en läkare om man är i behov av en. Alliansen vill också bekämpa brottsligheten och har sagt att de vill ha nolltolerans. Det ska jobbas mer förebyggande och unga ska få hjälp tidigt.

Källa: www.alliansen.se

Kommentarer
Postat av: Rosanna

Fett bra skrivet :)

2010-09-16 @ 21:41:31
URL: http://rosannasrost.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
bloglovin
RSS 2.0