Vänsterpartiet

Vänsterpartiets mål är att bygga världens bästa välfärd utan några som helst privata vinster. De är emot allt som heter privat och vinster som går rätt ner i fickan på ägarna. När alliansen blev regering såldes förskolor, vårdcentraler och äldreboenden till privata företag och ägarna tjänade storkovan. Vänsterpartiet tycker att dessa verksamheter ska ägas av kommunen som förvaltar våra skattepengar till förbättring och inte till egna vinster. De vill, precis som Socialdemokraterna, att vården ska bedömas efter hur sjuk man är och inte efter hur hög inkomsten är. Något som också ligger partiet varmt om hjärtat är bättre villkor i arbetslivet. Löner och arbetsvillkor ska förbättras om det blir en röd/grön regering. De vill också införa sex timmars arbetsdag utan att lönen ska påverkas.
Även om man blir sjuk ska man känna att man har en trygghet i samhället och därför vill Vänsterpartiet höja sjukförsäkringen och se till att man ska få ersättning upp till 80 % av sin gamla lön. På det här sättet blir det inte så stor omställning till att plötsligt bli arbetslös. Vänsterpartiet har beslutat med Socialdemokraterna och Miljöpartiet att ta bort den så kallade 550- dagars stupstocken, alltså att om man har haft sjukförsäkring i 550 dagar dras sjukförsäkringen in och man blir utförsäkrad. Men man väljer ju inte när man blir frisk, och de röd/gröna tycker att det ska få ta den tid det tar.

"Välfärd är allt det där som handlar om hur vi tar hand om varandra. Det som gör att vi får ihop våra dagliga liv. Men också det som gör att vi inte faller så hårt när vi faller. Välfärden är ett bra mått på hur civiliserat ett samhälle är och i Sverige har vi varit bra på att ta hand om varandra. Vi vill att det ska fortsätta vara så även i framtiden."

 


Källa: www.vansterpartiet.se


Kommentarer
Postat av: Cissi

Mycket intressant Vendela. Jag tycker du är väldigt duktig <3

2010-09-15 @ 08:36:39
URL: http://www.cecilia-valet.bloggplatsen.se
Postat av: pery najar

bra skrivet! fick lite inspiration av detta inlägg<3

2010-09-15 @ 11:43:28
URL: http://valetbypery.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
bloglovin
RSS 2.0